Zaman Romania

Turcia: OMS suspendă medicamentele contra malariei, utilizate în Turcia pentru bolnavii de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, pe 25 mai, suspendarea testării cu hidroxiclorochininei pentru pacienții cu COVID-19, informează Gazete Duvar.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferință de presă, de pe 25 mai, că grupul executiv care supraveghează studiul „Solidaritate” a suspendat utilizarea hidroxiclorochinelor după un studiu, conform căreia există un nivel mai redus al ratei de supraviețuire a pacienților cu COVID-19 care consumă medicamentul.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat, în aprilie, că țara stochează aproximativ 1 milion de cutii de hidroxicloroquina pentru a trata pacienții cu coronavirus.

În Turcia, hidroxicolorochina este prescrisă tuturor pacienților spitalizați cu COVID-19, pe motiv că ar reduce cazurile de pneumonie. De asemenea, pacienților administrează favoripiravir antiviral japonez dacă întâmpină probleme de respirație.

Oficialii turci susțin că această  combinația a  medicamente a întârziat sau a eliminat nevoia de îngrijiri intensive pentru pacienți.

Turcia a atins pragul de aproape 158.000 de cazuri, cu 4.369 de decese și peste 120.000 de vindecați.