Zaman Romania

TURCIA: O POSTARE PE TWITTER A DISTRUS O FAMILIE..

Pe parcursul Stării de Urgență (OHAL) instaurată de regimul Erdogan, apar alte victime, cu fiecare zi care trece. Familia Görmez este una din victimele care trăiește o dramă marcată de dureri nemărginite.

După detașarea unui administrator din partea guvernului la Universitatea Mevlana, tatăl familiei, Bekir Görmez, a fost arestat din cauza unui tweet , care nici măcar nu  a fost postat de el. Toate eforturile  depuse pentru a convinge autoritățile că nu a postat el pe rețeaua de socializare Twitter, au fost în zadarnice. De 14 luni de zile Bekir Görmez este arestat.

Soția sa , Fatma Görmez, este internată în spital cu probleme de sănătate grave. Ea și-a pierdut  auzul, suferă de insuficiență renală și infarct miocardic. Din cauza problemelor de sănătate, Fatma Görmez a slăbit 35 de kilograme.

Fiul lor, Berk Görmez, în vârstă de 14 ani, din cauză că a rămas singur, s-a îmbolnăvit grav. Berk nu a mai rezistat și a murit în spital. Iar autoritățile turce, nu i-au permis lui Bekir Görmez să-și vadă măcar o dată fiul bolnav.

Autorul site-ului de știri Artıgerçek, Ömer Faruk Gergerlioğlu, a scris despre această dramă a familiei Görmez, adăugănd : ,,Dacă stai și te gândești 40 de ani, nu poți să scrii o astfel de dramă. Dacă stai și te gândești 40 de ani,  o să spui : ,,nu se poate așa ceva, această familie nu merită așa ceva” . Și totuși  s-a întâmplat. În comentariul său, Gergerlioğlu a adăugat că deși  s-a depus foarte mult efort pentru ca tatăl să fie judecat în libertate pentru a fi lângă Berk, nu s-a rezolvat nimic.,, ,,Pentru ca tatăl Bekir Görmez, să fie lângă familie, la Ministerul Justiției au fost depuse o grămadă de cereri. Mass-media socială, organizații pentru drepturile emulului și deputați au strigat la ușa Marii Adunări Naționale a Turciei (TBMM),  pentru ajutor. Dar nu s-a primit nici un răspuns, nici un sunet, de parcă  am vorbi cu un perete. Dar acum este prea târziu, nu am ajuns la doamna Fatma.

SURSA: https://stockholmcf.org/14-year-old-disabled-berk-dies-in-absence-of-his-father-who-is-in-prison-over-alleged-gulen-links/