Zaman Romania

Turcia: Consilierul Ministerului de Justiție a recunoscut realizarea ,,taberelor de concentrare”: Construim 50 de penitenciare pentru Guleniști”!

După toate înscenările legate de puciul eșuat din 15 Iulie 2016, în cadrul operațiunilor ilegale au fost arestate peste 50.000 de persoane fără nici o vină. Pentru a face loc în penitenciare, guvernul AKP a eliberat infractorii din penitenciare și construiește peste cincizeci de închisori pentru oamenii arestați în mod ilegal.

După ordinul președintelui Tayyip Erdogan adresat către justiție, de a finaliza procesele ilegale deschise pentru simpatizanții mișcării Hizmet până la sfărșitul anului curent, o declarația a venit și din partea consilierului Ministerului de Justiție, Kenan Ipek.

Kenan Ipek a vorbit la sărbătoarea  ,,Anului Judiciar”, declarând că cele 50 de penitenciare se construiesc pentru simpatizanții Mișcării Hizmet.

Într-un mod indirect, Ipek a dezvăluit planul guvernului AKP, prin care construirea acestor penitenciare este un pas înainte  pentru adunarea oamenilor arestați ilegal într-o tabără de concentrare.

La întrebările ziariștilor, Ipek a răspuns: ”Pentru membrii Mișcării Hizmet se construiesc peste 50 de penitenciare. Fiecae are capacitatea de câte o mie de persoane. La Penitenciarul Sincan se construiesc în plus cinci saloane de instanță care vor fi multifuncționale pentru procese de instanță.”