Zaman Romania

TURCIA: COMISIA SITUAȚIEI DE URGENTĂ ȘI DEZNĂDEJDEA

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU

Se tine evidenţa multor persoane. Viața unora poate fi distrusă fie şi din cauza  unor informatori anonimi care-i pârăsc, fără ca cei acuzați să fi avut de-a face cu lovitura de stat, sau cu orice fel de infracțiune.

După ce am scris un articol despre Comisia Situației de Urgență (care este total lipsită de eficientă), am primit e-mailuri care în mare parte se încheiau cu o frază de tipul: „nu întrezăresc altă soluție decât sinuciderea”. În urechi ne răsună strigătele neauzite ale copiilor înecați, aduși de ape pe malurile râului Marița, precum şi cele ale unui număr încă neștiut al celor care s-au sinucis:

H.A . –profesor concediat în urma unei Hotărâri de Urgență, datorită unui „pont” vândut poliției și Serviciului Național de Informații, cu toate că acesta nu are nicio vină. Nu este membru de sindicat, nu a folosit aplicația ByLock, nu are cont; iar Parchetul nici nu a demarat procedura de urmărire penală în cazul său. Dânsul este nedumerit în privința unui singur lucru, pe care-l găseşte surprinzător: cel care l-a pârât ca fiind Gulenist este membru al Comisiei Situației de Urgență. Iar până la data de 15 iulie, lucrase la o universitate aparținând mișcării Gulen.

În urma unei denunțări din anul 2015, S.U. a fost înlăturat din funcție şi, în ciuda faptului că Parchetul nu a început urmărirea penală, persoana în cauză încă nu şi-a primit slujba înapoi, iar copilul acesteia a fost nevoit să renunțe la școală.

.. Lista e lungă.

Cei concediați prin ordin de la guvernatorul provinciei, nu prin ordin de la minister, nu pot iniția o afacere, nu se pot angaja  în nici un loc de muncă, nu pot pleca în străinătate, nu au dreptul la un pașaport.

Cei care au fost nedreptățiți, nu vor să fie grațiați, ci vor restaurarea statului de drept şi a domniei legii, nu hotărâri guvernamentale ad-hoc.

 SURSA: http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/gokcer-tahincioglu/caresizlik-ve-ohal-komisyonu-2667694/