Zaman Romania

COMISARUL A LOVIT AVOCATA CU BASTONUL ȘI A AMENINȚAT-O CU ARMA

”Am bătut mulți avocați aici, să vă batem și pe dvs.?” – a zis comisarul, după care a lovit-o pe avocată cu bastonul mai întâi, apoi a îndreptat arma spre ea.

Un comisar angajat al Direcției de Securitate din districtul Bayrampașa, Istanbul, a lovit-o mai întâi cu bastonul, după care a îndreptat arma către o avocată venită să participe la declarația unei persoane aflate în arest. Ca urmare a plângerii depuse de avocată, patru persoane, incluisv comisarul respectiv, au fost înlăturate din funcție.

După cum relatează Kanal D, o avocată care venise la Comandamentul Biroului Cercetări din cadrul Direcției de Securitate din districtul Bayrampașa pentru a asista la declarația unui suspect reținut a fost întâmpinată cu violență de către comandant.

”AM BĂTUT MULȚI AVOCAȚI AICI, SĂ VĂ BATEM ȘI PE DVS.?”

Avocata a ieșit în curtea instituției pentru a fuma o țigară și s-a așezat pe o bancă. Între timp, a început să vorbească cu un comisar de poliție ce stătea pe banca alăturată. După cum susține avocata, a venit vorba, între altele, despre bătăile administrate la secția de poliție. ”Am bătut mulți avocați aici, să vă batem și pe dvs.?” – a întrebat-o comisarul, cerându-le agenților de poliție din subordinea sa să-i aducă un baston.

”A TRAS UN FOC DE ARMĂ”

După câteva minute, un polițist a adus două bastoane. Așa cum se observă și pe imaginile camerei de luat vederi, comisarul a luat cele două bastoane la verificat, pe unul l-a înapoiat polițistului, iar cu celălalt a început s-o lovească pe avocată peste mâini, în incinta sediului Poliției. Ca și cum asta nu era suficient, comisarul le-a cerut polițiștilor să-i aducă arma dinăuntru. Acesta a luat imediat pistolul, i-a verificat încărcătorul, a pus un glonț pe țeavă și a tras. În acel moment, în imagini se poate observa cum un polițist care trecea pe acolo și-a astupat urechile la auzul zgomotului produs de arma de foc.

AU FOST ELIBERAȚI DIN FUNCȚIE

Arma comisarului a rămas pe aparatul de climatizare din curte. În acel răstimp, un angajat de la curățenie din cadrul secției a pus mâna pe pistol și l-a îndreptat din nou către avocată. Aceasta, de teamă, a fugit înăuntru. După acest episod, a apărut un polițist care a luat pistolul din mâna angajatului. Avocata după ce și-a asistat clientul  câteva ore bune pentru declarații, a părăsit secția de poliție și s-a îndreptat către procuratură, unde a relatat cele întâmplate și a depus plângere împotriva comandantului Biroului de Ordine Publică Bayrampașa și a adjuncților acestuia. A fost demarată o anchetă, iar patru persoane, între care și comisarul, au fost înlăturate din funcție.

https://www.youtube.com/watch?v=Lkx0bjDCHnY