Zaman Romania

Turcia: Cea dea a 6 victimă din grupul unei dispariții forțate se află în custodia poliției

Gokhan Turkmen, unul dintre cei șase cetățeni turci răpiți în februarie se aflată în custodia poliției, a anunțat miercuri soția sa, Zehra Turkmen, potrivit ipa.news

În a  269-a zi  de la dispariția sa, soția acestuia apostat  pe contul de Twitter că poliția a sunat-o pentru a-i  spune că soțul ei se afla în custodia departamentului de poliție din Antalya.

Potrivit Amnesty International, organizația pentru drepturile omului care a solicitat autorităților turce să investigheze dispariția bărbatului , acesta fusese  acuzat de terorism pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen.

Turkmenul a fost văzut ultima dată de mama sa în orașul din  sud Antalya, pe 7 februarie 2019.El a fost raportat ca dispărut pe 12 februarie, o dată cu alți cinci cetățeni care au reapărut pe rând în custodia poliției. 

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Apoi un altul a reapărut în la sfârșitul lunii septembrie.

 Rudele victimelor și supraviețuitorilor care au suferit dispariția forțată au învinuit Serviciul Național de Informații Turc (MIT).

Un raport prezentat Consiliului Europei susține că MIT efectuează răpiri care vizează presupuși afiliați Gulen și alte grupuri desemnate de Ankara ca teroriști.