Zaman Romania

Turcia: Cazul bărbatului care a atacat un bătran de etnie kurdă pentru că vorbea în limba maternă

Un tribunal a abandonat urmărirea penală a unui bărbat care ar fi atacat un bărbat în vârstă, de etnie kurdă, pentru că a vorbit în limba sa maternă la un spital public turc, a raportat ipa.news

Un tribunal din provincia Canakkale, din nord- vestul Turciei, a abandonat cazul de rasism pe motiv că„dovezile sunt neclare și atestă acuzații abstracte”.

Ekrem Yasli, în vârstă de 74 de ani, a fost atacat brutal în timp ce își ajuta soția, Bedriye Yasli, care a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Universitar Canakkale.

O rudă a unui alt pacient din aceeași cameră a spitalului a susținut Yasli a fost atacat pentru că vorbea în kurdă. 

Omer Faruk Gergerlioglu, un parlamentar al Partidului Democrat al Popoarelor Pro-kurde (HDP) și activist pentru drepturile omului, a anunțat miercuri acuzația victimei.

„În urmă cu doar trei zile, vorbeam despre un tânăr care a fost ucis în [sud-estul provinciei] Diyarbakir pentru că vorbea în limba kurdă. Și acum acel bătrân a fost atacat. Cu toate acestea, există încă oameni care spun că nu există nici o problemă kurdă în Turcia.O mulțime de oameni nu cunosc problemele din țară ”, a declarat parlamentarul.