Zaman Romania

TURCIA: Cărţi interzise în penitenciare: „Micul Prinț”, „Ali Baba și cei 40 de hoți”, Peter Pan, considerate atac la siguranţa stabilimentului

Autoritățile Penitenciarului de Înaltă Siguranță-Tip D, din provincia Diyarbakir, au interzis cărțile ,Micul Prinț, Ali Baba și cei 20 de hoți, Peter Pan, Tom Sawyer”, trimise  unui deținut pe nume M.K, din motivul că ,,pot afecta siguranța institutului”.

Directorul penitenciarului a explicat  motivul interzicerii, în felul următor :,,Conform cercetărilor făcute, cărțile menționate din listă nu  sunt cărți de lecții, ceea ce poate duce la o comunicare criptată și necontrolată și poate pune în pericol securitatea corporativă. În afară de asta, conform deciziei luate prin vot, s-a luat decizia ca, pe percursul duratei Situației de Urgență(OHAL), deținuților arestați sub acuzare de terorism să nu li se dea cărți venite din mediul extern, deoarece se înțelege că pot oferi comunicări criptate și necontrolate.”

După puciul eșuat din 15 Iulie, zeci de mii de oameni au fost arestați fără nici o vină. Odată cu arestarea masivă a universitarilor și jurnaliștilor, s-a ajuns  și interzicerea primirii scrisorilor și cărților în închisori.


SURSA: https://stockholmcf.org/authorities-ban-the-little-prince-peter-pan-in-turkish-prisons/