Zaman Romania

Turcia: Cadrele medicale anunțate să se pregătească de o tură de 10 de zile pe fondul pandemiei Covid19

Spitalele și clinicile le-au transmis cadrelor medicale să își facă bagaje pentru ture de 10 zile, pe fondul creșterii focarului de răspândire, relatează Gazete Duvar.

După îndemnul spitalor, sindicatele lucrătorilor din domeniul sănătății susțin că lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să lucreze pe ture rotative în loc de 10 zile la rând.

Speculațiile discuțiilor dintre angajații din domeniul sănătății Ankara sunt că guvernul îi va face să lucreze fără întrerupere timp de 10 zile, plasându-i sub carantină timp de 14 zile, după ce li se termină tura.

Ministerul Sănătății nu a făcut niciun anunț oficial în această privință, a declarat Gönül Erden, co-președinte al Uniunii Muncitorilor din Sănătate din Turcia (SES).

„Vorbesc despre șederi lungi în spital, dar colegii noștri nu pot lucra non-stop. Mesele lor și unde vor dormi , acestea sunt probleme care trebuie să fie rezolvate „, a susținut Erden.

Dacă lucrătorii medicali lucrează ture de 10 zile, asta  nu ar face decât să se răspândească coronavirusul, a declarat președintele Asociației Medicale Turce (TTB) Prod, Sinan Adıyaman.

Potrivit lui Adıyaman, Asociația Medicală Turcă a primit rapoarte din toată Turcia că lucrătorii din domeniul sănătății nu au echipament de protecție.

„Primesc echipament de două zile la un moment dat. Aceste livrări trebuie să fie stocate pentru a putea proteja lucrătorii noștri din domeniul sănătății, care pot proteja societatea ”, a susținut Adıyaman.

Până în prezent, Turcia a ajuns la 1872 de cazuri confirmate cu Covid-19, cu 44 de decese.