Zaman Romania

Turcia: Apel de eliberarea din închisoare a unei mame cu doi copiii bolnavi

Asociația pentru Drepturile Omului din Turcia (HHD) cere eliberarea unei mame care se află în prezent în spatele gratiilor din sud-estul provinciei Diyarbakir, cu cei doi copii ai săi care suferă de probleme grave de sănătate, conform Duvar English.

Eylem Oyunlu a fost arestat pe 19 iunie și a fost închisă  cu copilul ei de 10 zile, care nici măcar nu are certificat de naștere și cu fiica ei de doi ani. 

Conform reprezentanțiilor IDH, bebelușul suferă de o conductă lacrimală blocată, iar fetița are bronșită cronică.

„Din 2019, există cel puțin 780 de copii care au fost nevoiți să trăiască în închisoare cu mamele lor, iar acest lucru afectează viața copiilor în moduri dificil. În ciuda faptului că activiștii pentru drepturile omului continuă să prezinte soluții cu privire la această situație, cei care au responsabilitatea de a apăra drepturile copiilor au rămas tăcuți și ca urmare a problemei, s-a agravat „,  se arată în declarație.

Asociația a solicitat tratament imediat și asistență medicală pentru cei doi copii și a cerut reglementări legale care să asigure un nivel de viață sănătos pentru copiii care sunt în spatele gratiilor cu mamele lor.