Zaman Romania

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

O persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19, în Turcia, conform datelor oficiale, relatează Duvar English.

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute. 

De asemenea, membru al medicilor de familie din Turcia (TTB),  Doğan Eroğulları a fost prezent la conferință și a comentat situația epidemiologică a Turciei.

„Am pierdut controlul asupra acestei pandemii. O mentalitate care pune toată vina pe cetățeni și toată responsabilitatea asupra lucrătorilor din domeniul sănătății nu ar fi putut reuși și nu a reușit „, a afirmat Eroğulları.

De asemenea, Emrah Kırıml, un alt membru al TTB a declarat că a existat o „creștere îngrozitoare” a numărului de cazuri COVID-19 în Turcia. Numărul de pacienți pe care îi vede fiecare medic de familie s-a dublat de la începutul lunii septembrie.

Numărul pacienților cu COVID-19 pe medic de familie din Istanbul a crescut de la 7,6 în octombrie la 31,12 în noiembrie, în timp ce numărul a trecut de la 12 la 23,95 în Ankara și de la 3 la 14,42 în provincia Egee, Izmir.