Zaman Romania

Starul NBA Kanter declară că a fugit din Indonezia după ce l-au urmărit serviciile secrete

Jucătorul NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, care a fost reținut pentru prima dată sâmbătă într-un aeroport din România, la cererea guvernului turc, a declarat luni la CBS news că a plecat în România după ce a fugit din Indonezia, când a aflat că a fost urmărit de către serviciile secrete locale.

Apărând la „CBS Morning”, luni, Kanter a spus că problemele au început în timp ce se afla în Indonezia săptămâna trecută.

„Dormeam în jur de 2:30 sau aproximativ și managerul meu a bătut la ușa mea. El mi-a spus că Serviciul Secret și armata Indoneziană mă căutau pentru că guvernul turc le-a spus că sunt un om periculos „, a spus Kanter.

„Nu am știut ce trebuia să facem. Am scăpat din țară și ne-am dus în Singapore, apoi am venit în România”, a adăugat el.

Subliniind că primește amenințări cu moartea aproape în fiecare zi, Kanter a declarat că Turcia i-a anulat pașaportul ca represalii pentru opiniile sale politice.

Întrebat despre cum a călătorit în Statele Unite de la Londra după ce pașaportul său a fost anulat, Kanter a spus: „Vreau să mulțumesc Homeland Security, Departamentului de Stat, Oklahoma City Thunder, NBA, NBPA – am lucrat cu toții ca o echipă”.

Kanter a declarat că a devenit țintă a președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan pentru că a fost un critic deschis.

Guvernul turc a încercat să rețină mai mult de 50.000 de pașapoarte, inclusiv cele deținute de rudele jurnaliștilor care trăiesc în exil.

Guvernatorul Oklahoma, Mary Fallin, a declarat oficial ziua de 29 octombrie 2016 „Ziua Enes Kanter” pentru succesul profesional al jucătorului Oklahoma City Thunder și dedicarea sa pentru organizațiile civice din stat.