Zaman Romania

Sermet Șukur, tatăl lui Hakan Șukur arestat fără nici o vină și supus torturilor din închisoare

Tatăl fostului fotbalist național și deputat Hakan Șukur,Sermet Șukur de 75 de ani, a povestit despre  torturile la care este supus în închisoare.

Pentru că renumitul fotbalist Hakan Șukur a luat apărarea Mișcării Hizmet,s-a încercat arestarea lui. Hakan Șukur nefiind găsit, din răzbunare, a fost arestat tatăl lui. Sermet Șukur a fost arestat după  tentativa eşuată  de puci  din 15 Iulie, moment de la care  regimul Erdogan a început  arestarea și înlăturarea în masă a oamenilor nevinovați declanşând o adevărată ,,vânătoare de vrăjitoare”.

Sermet Şukur, un om de 75 de ani, arestat prin  răzbunarea regimului turc, din pricina  convingerilor  fiului său

 

 Conform precizărilor avocatului, de când a fost reținut şi până în prezent, Sermet Șukur a slăbit 40 de kg. Autoritățile din penitenciar au refuzat să-l interneze pe Sermet Șukur a cărui  situație de sănătate este gravă. Doar când starea sa s-a agravat foarte tare a fost internat în spital. El ar fi fost necesar să fie internat la terapie intensivă dar ,a fost  trimis la închisoare.

Sermet Șukur a fost torturat și în spital pe patul de boală..Din motivul că trebuie să i se facă teste pentru analize nu i s-a dat măncare.Doctorul medico-legal a raportat că  viața sa e în pericol. Deținuții a căror viaţă este în pericol sunt de regulă internați în spitale, dar procurorul nu a luat în considerare raportul medico-legal trimiţîndu-l pe Sermet Șukur ( cu o glicemia cifrată la  500), din nou  în închisoare.