Zaman Romania

Securitatea în Regiunea Mării Negre

(28 mai — 2 iunie, organizat de SRI, prin Academia Națională de Informații ‘Mihai Viteazu’, în parteneriat cu Universitatea Harvard și Universitatea Națională de Informații din SUA)

România ar putea fi ținta unei amenințări ‘soft’, un nou tip de agresiune, diferită de cele clasice, militare, în care social-media și atacurile cibernetice pot fi instrumente de influențare a unor alegeri prezidențiale sau de modificare a stilului de viață actual prin avarii provocate, spre exemplu, la sistemul energetic sau chiar atacuri care să blocheze la sol avioanele unei țări, a declarat Tad Oelstrom, directorul Programului de Securitatea Națională în cadrul John F. Kennedy School of Government, Harvard University.

Tad Oelstrom, prezent la București la programul internațional ‘Securitatea în Regiunea Mării Negre’, desfășurat în perioada 28 mai — 2 iunie, organizat de Serviciul Român de Informații, prin Academia Națională de Informații ‘Mihai Viteazu’, în parteneriat cu Universitatea Harvard și Universitatea Națională de Informații din Statele Unite ale Americii, a acordat un interviu pentru AGERPRES despre rolul României în regiunea Mării Negre, despre amenințările din zonă și despre o posibilă reformă a NATO în raport cu noile amenințări din spațiul cibernetic.

Gen. Tad Oelstrom, profesor Harvard: ‘Vedem o amenințare ‘blândă’ (soft), nu neapărat una ‘dură’. Dacă aș locui în România, cu siguranță aș spune că trebuie să fie un motiv de îngrijorare’

Interviul pentru Agerpres pe https://www.agerpres.ro/social/2017/06/02/video-interviu-gen-tad-oelstrom-profesor-harvard-vedem-o-amenintare-blanda-soft-nu-neaparat-una-dura-daca-as-locui-in-romania-cu-siguranta-as-spune-ca-trebuie-sa-fie-un-motiv-de-ingrijorare–12-10-06