Zaman Romania

”Regimurile politice trec; greșelile, excesele și lipsa de recunoștință față de niște oameni care au adus un sistem de excelență în învățământul țării tale nu se șterg, rămân ca o pată pe obraz.”

Petre Crăciun,

Încep să apară reacții ale opiniei publice în legătură cu cei șapte profesori turci angajați în cadrul școlilor Orizont din Republica Moldova, care au fost reținuți în mod sălbatic, spărgându-li se ușile de față cu copii, și apoi predați regimului Erdoğan. Petre Crăciun, jurnalist și autor de literatură pentru copii, a scris pe pagina sa de Facebook atrăgând atenția asupra faptului grav privind expulzarea profesorilor din Republica Moldova. Crăciun și-a exprimat regretul față de cele întâmplate astfel:

Sunt stupefiat și îndurerat când văd că profesori care au muncit ani de zile, unii chiar două decenii și jumătate, pentru copiii din țara ta, sunt expulzați pentru că așa vrea o conducere politică efemeră din țara lor de origine. Dragii mei, ca profesor de istorie vă spun clar: regimurile politice trec, se duc ca și cum nu ar fi fost! Greșelile, excesele și lipsa de recunoștință față de niște oameni care au adus un sistem de excelență în învățământul țării tale nu se șterg, rămân ca o pată pe obraz.”

https://www.youtube.com/watch?v=lEMi8Lx4gPs