Zaman Romania

Sâmbătă neagră pentru PKK

Peste 100 de militanți gruparii PKK au fost fie uciși, fie răniți, în ciocniri cu forțele de securitate care au avut loc sâmbătă, a anunțat armata turcă, citată de Reuters.

Este unul dintre cele mai sângeroase bilanțuri pentru o singură de zi de luptă din ultimii ani, conform Reuters. Sud-estul Turciei majoritar turc a fost zguduit de un val de violențe după prăbușirea unui armistițiu între guvern și PKK anul trecut.

Armata a precizat în comunicat că peste 100 de militanți ai PKK au fost „neutralizați” în ciocniri, fără a specifica câți au fost răniți și câți uciși. De asemenea, a informat că majoritatea acestor victime au fost transportate în nordul Irakului, acolo unde PKK are baze montane.

În ultimele zile, au avut loc mai multe ciocniri în provincia Hakkari, din apropierea frontierei cu Irakul, și în provincia Van, de lângă granița cu Iran.

Cinci membri ai forțelor de securitate au fost uciși și șase au fost răniți în ciocnirile armate din provincia Hakkari, au declarat surse de securitate pentru Reuters. Alți opt militari turci au murit în cursul nopții în provincia Van, au precizat aceleași surse. Agerpres