Zaman Romania

Șahin Alpay, jurnalistul veteran întemniţat. Stare de sănătate gravă. Declaraţii care îndurerează

Șahin Alpay, un jurnalist veteran al cotidianului Zaman, a declarat într-o scrisoare trimisă de la notoria închisoare Silivri: „Nu mă bucuram de sănătate impecabilă când am ajuns la Silivri, dar acum, după 15 luni, boala mi  s-a agravat.”

Șahin Alpay, aflat în închisoare de peste 15 luni, a trimis o scrisoare în format electronic de la penitenciarul Silivri prin intermediul site-ului P24, informându-i pe cititori și pe prieteni despre starea sa de sănătate. „Sunt foarte bătrân. Deoarece sufăr de mai multe boli cronice și sănătatea mea se înrăutățește din ce în ce, nu am nicio speranță să mai trăiesc mulți ani. Sper ca cea de-a 13-a Curte Penală Superioară din Istanbul sau Curtea Constituțională să ia o hotărâre cât mai curând posibil fără să mai pierdem vremea judecându-ne, pentru ca să pot să-mi duc şi eu restul zilelor împreună cu soția, copiii și nepoții”.

Textul integral al scrisorii lui Şahin Alpay este următorul:

„Pe 16 noiembrie, am fost dus la un control cardiologic pentru prima oară. În urma acestuia, doctorii mi-au spus că ar trebui să mi se facă o angiografie fără întârziere.

Cred că prietenii, studenții și cititorii mei vor să afle detalii în privința sănătății mele. Aș dori să vă împărtășesc cum mă simt, în cadrul celei de-a patra scrisori publice trimise de la Penitenciarul Silivri.

Până să fiu reținut (pe 27 iulie 2016), arestat (30 iulie 2016) și trimis în închisoare, avusesem următoarele probleme de sănătate: