Zaman Romania

SĂ NE AMINTIM DE JAN KUCIAK

Jurnalistul Jan Kuciak avea 27 de ani. El a fost ucis în locuinţa lui din Bratislava în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică.

Jurnalistul slovac de investigaţii, Jan Kuciak, asasinat în februarie, a fost onorat postum cu un premiu acordat de şcoala de jurnalism a grupului editorial german Axel Springer, informează joi dpa.

Kuciak, care a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Slovacia, este primul laureat al premiilor Academiei Axel Springer, care onorează activitatea excepţională a tinerilor jurnalişti din ţările non-germanofone.

Tânărul jurnalist de 27 de ani a fost ucis în locuinţa lui din capitala slovacă Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul Slovaciei şi mafia italiană.

Kuciak a fost jurnalist de investigaţii în cadrul echipei de la aktuality.sk, care face parte din grupul media Ringier Axel Springer Slovacia.

Sora lui Jan Kuciak, Maria, şi redactorul-şef al portalului de ştiri slovac aktuality.sk, Peter Bardy, au primit premiul – în valoare de 5.000 de euro – în cadrul unei ceremonii organizate la Berlin de Premiile Axel Springer pentru Tineri Jurnalişti.

Kuciak a fost jurnalist de investigaţii în cadrul echipei de la aktuality.sk, care face parte din grupul media Ringier Axel Springer Slovacia.

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o criză politică în Slovacia, conducând în martie la demisia premierului Robert Fico, urmată la 16 aprilie de cea ministrului de interne, Tomas Drucker, din noul guvern.