Zaman Romania

România a învins Armenia cu 5-0 în preliminariile Campionatului Mondial din 2018

Revenire spectaculoasă a Naţionalei de fotbal după o serie de meciuri fără prea multe reuşite. Tricolorii au făcut spectacol la Erevan şi au reuşit să marcheze 5 goluri în poarta armenilor, fără ca adversarii să reuşească să-l învingă pe Tătăruşanu. Meciul a fost în direct, în exclusivitate, la TVR 1

Partida de la Erevan a început perfect pentru noi: henţ şi eliminare Malakyan, penalty transformat de Bogdan Stancu şi era 1-0 din minutul 3.

Elevii lui Cristoph Daum şi-au majorat avantajul în minutul 10. Un şut superb la care portarul armean nu a avut replică.

România a stabilit scorul primei reprize în minutul 30, când Bogdan Stancu a recuperat la greşeala lui Andonian şi i-a pasat lui Stanciu care a reluat violent sub bară. Armenia – România 0-4 la pauză.

Repriza secundă a început cu ocazia lui Răzvan Marin, iar în minutul 59 Chipciu a stabilit scorul meciului, după o pasă a aceluiaşi Răzvan Marin.

„Nu mă așteptam să intru și să marchez, dar toată lumea mi-a spus că o să dau gol. Mă bucur că am marcat, că am făcut toți o partidă bună și că am luat cele trei puncte. Este un sentiment pe care nu pot să îl explic. E ceva incredibil ce mi se întâmplă, totul a decurs foarte repede pentru mine. Gândul mi s-a dus atunci către toți românii, pentru că suntem aici să îi reprezentăm cu mândrie, iar în seara asta am reușit. Îi mulțumesc domnului Hagi (n.r. — antrenorul său de la FC Viitorul) pentru tot, mă bucur că nu l-am dezamăgit. Îi mulțumesc și selecționerului pentru încrederea acordată și vreau să am cât mai multe reușite la echipa națională”, a spus Marin la postul TVR.

Mijlocașul a dezvăluit faptul că tatăl său, fostul fotbalist Petre Marin, i-a transmis că se „îmbată” dacă reușește să marcheze la debutul la națională. „Tata mi-a spus înainte de meci să îi dau motive să se îmbete pentru prima oară, pentru debutul la națională și pentru un gol. Și am reușit”, a adăugat zâmbind jucătorul în vârstă de 20 de ani.

Echipa naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Armeniei cu scorul de 5-0 (4-0), sâmbătă, la Erevan, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (4 — penalty), Adrian Popa (10), Răzvan Marin (12), Nicolae Stanciu (29) și Alexandru Chipciu (59).

La 5-0 tricolorii au ridicat piciorul de pe acceleraţie. Daum a mai debutat un jucător, pe Dorin Rotariu (min. 67), dar România a mai avut o singură ocazie mare – în minutul 75, când Keşeru a şutat puţin pe lângă poartă şi Armenia – România s-a încheiat 0-5.

Următoarea noastră adversară va fi Kazahstanul, umilită în acesta seară de Muntenegru tot cu 5-0. Meciul de marţi va fi în direct, în exlusivitate, la TVR.(Agerpres, şi sursa TVR1)