Zaman Romania

Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt

Premierul Tudose, alături de omologii bulgar și grec și de președintele sârb, la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt de la Varna.

Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia, alături de președintele sârb, Aleksandar Vucic, și premierii bulgar și grec, Boiko Borisov și Alexis Tsipras.După reuniunea care se desfășoară la Palatul Evksinograd, vor avea loc declarații comune de presă.

Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia are loc după cea de-a patra reuniune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România — Bulgaria, care s-a desfășurat, marți, tot la Varna.

Pe agenda ședinței comune a celor două Guverne s-au aflat subiecte din domenii de interes reciproc, precum cooperarea economică, infrastructura de transport și cea energetică, muncă, afaceri interne, dezvoltarea regională și cooperarea transfrontalieră.

Discuțiile au vizat și problematica europeană și perspectivele de coordonare în pregătirea primelor mandate la președinția Consiliului UE ale României și Bulgariei.