Zaman Romania

Proteste ale kurzilor împotriva ofensivei turceşti în teritoriu sirian

Protestele din enclava kurdă Afrin, în nord-vestul Siriei, pentru a denunţa "masacrele" comise de Turcia sunt reprimate de poliţie

Mii de oameni au protestat duminică în enclava kurdă Afrin, în nord-vestul Siriei, pentru a denunţa „masacrele” comise de Turcia, care din 20 ianuarie desfăşoară o operaţiune militară în acest teritoriu sirian împotriva miliţiilor kurde, informează EFE.

Se înmulţesc manifestaţiile din Europa Occidentală împotriva ofensivei turceşti

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), manifestanţii au denunţat moartea civililor, bombardamentele efectuate de avioane turce şi atacurile cu rachete şi obuze asupra Afrin, unde situaţia umanitară s-a deteriorat din cauza asediului aproape total asupra enclavei.

Manifestaţie la Toulouse împotriva ofensivei turceşti împotriva kurzilor

OSDO a relatat că manifestanţii au condamnat şi tăcerea comunităţii internaţionale în faţa ofensivei trupelor turce, susţinute de facţiuni rebele siriene, împotriva principalei miliţii care operează în regiune, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG).

În Germania , şi în Franţa , la Bordeaux şi Toulpuse, au avut loc manifestaţii ale kurzilor, de condamnare a ofensivei turceşti în provincia Siriei, Afrin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVDjoWUll9M

https://rue89bordeaux.com/2018/02/contre-loffensive-turque-a-afrin-kurdes-a-bordeaux-ne-desarment/

http://www.liberation.fr/planete/2018/01/27/allemagne-manifestation-kurde-contre-l-offensive-turque-en-syrie_1625593

https://www.youtube.com/watch?v=h8kWK05_9GY