Zaman Romania

Profesor reținut sub pretextul că ar fi avut ” legături cu Gülen”, în timp lucrărilor de cercetări arheologice în Hasankeyf

Profesorul Dr. Abdüsselam Uluçam, fostul rector al Universității Batman și șeful unei echipe de excavare în cadrul căutărilor arheologice din zona istorică Hasankeyf, a fost reținut pe motivul unei anchete efectuate asupra mișcării Gülen, în timp ce inspecta activitatea din zonă, sâmbătă.

Uluçam a fost înconjurat în zona de excavare Hasankeyf și dus la secția de poliție Batman pentru interogatoriu, sâmbătă.

Hasankeyf este o așezare de 12.000 de ani situată în provincia Batman din estul Turciei, care a supraviețuit șapte imperii, inclusiv bizantini, romani, selciuci și otomani. Orașul istoric este de așteptat să fie scufundat sub 61 de metri de apă odată ce un baraj hidroelectric este finalizat.

Guvernul turc aruncă în continuare vina pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016 pe mișcarea Gülen și a reținut peste 120.000 de persoane pe motivul legăturilor cu mișcarea. Grupul neagă orice implicare. (Turkey Purge)


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/07/09/professor-detained-over-gulen-links-while-working-at-excavation-site/