Zaman Romania

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000 de copaci, relatează portalul albanez, exit.al

Conform declarației lui Rama această acțiune se întâmplă simultan în mai multe țări ale lumii pentru a intra în Cartea Recordurilor Guinness.

„Aceasta este o organizație întreprinsă de președintele Erdogan. În același timp, 11 milioane de copaci sunt plantați în lume în același timp. Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Vă mulțumim pentru această inițiativă și pentru prezența ambasadorului. Un bun prieten pentru albanezi, la fel și președintele Erdogan„ a susținut oficialul.

Influența lui Erdogan devine din ce în ce mai puternică în Albania. În ziua Republicii Turcia, drapelul turc a fost proiectat pe fața clădirii Universității Tirana, scrie exil.al.

Tot pe 11 noiembrie, școala Turgat Ozal a depus o plângere penală împotriva Poliției de Stat pentru mai multe raiduri efectuate în campusurile lor, fără mandat și în timp ce copiii erau acolo. 

Tirana găzduiește, de asemenea, un memorial pentru victimele puciului eşuat din Turcia, din 2016. Monumentul este controversat deoarece este singurul de acest tip în afara Turciei, și pentru că nu există reciprocitate în Turcia, în care să exite un  memorial pentru victimele albaneze ale comunismului din țară.