Zaman Romania

„Primarul suplinitor” instalat de Erdogan a fost nevoit să părăsească stadionul după proteste la adresa lui

amedspor protesto ile ilgili görsel sonucu(Vă reamintim dintr-un articol anterior că primarul ales de către populația județului Diyarbakir, a fost destituit din funcție, arestat și trimis în penitenciar de către guvernul Erdogan. În locul său a fost trimis un înlocuitor de la Ankara, Cumali Atilla. Primarul suplinitor instalat de către Erdogan a pus condiția schimbării numelui ,,Amedspor „, în schimbul plății banilor alocați de primărie către F.C. Amedspor. Atilla, a cerut președintelui Clubului de Fotbal schimbarea numelui. Președintele Clubului, Nurullah Edemen, a refuzat aceasta precizând că acest Club de Fotbal va sta în picioare cu sprijinul iubitorilor de sport.) Cumali Atilla

Primarul suplinitor trimis de guvernul Erdogan în provincia Diyarbakir, unde etnicii kurzi sunt mai numeroși, a fost întâmpinat cu vii proteste de către suporterii din stadion, care veniseră să vadă meciul dintre FC Amedspor- FC Bucaspor. Atilla a părăsit stadionul după prima repriză.

Pe stadion se auzeau sloganele: ,,SUPLINITORUL AFARĂ!”. Conform Agenției de presă Dicle, primarul Atilla a fost criticat dur şi pe paginile de socializare.