Zaman Romania

Primarul italian Massimiliano Voza arestat în Istanbul a fost deportat

Primarul orașului Santomenna, Massimiliano Voza, a venit în Turcia pentru a participa la sărbătorile Nevruz (sărbătoare de primăvară) din Diyarbakir. După ce a fost reținut o noapte în Istanbul, din motive de siguranță, Voza a fost deportat.

Massimiliano Voza, este primarul orașului Santomenna care se află în Sudul Italiei și aparține de departamentul Saleno.

Conform presei italiene, ,,Massimiliano Voza, a venit în ziua de joi în Istanbul pentru a zbura spre provincia Diyarbakir, pentru a participa la programul ,,Napoli pentru Kobani”, în al cărui comitet este membru. Dar el fost arestat preventiv pe Aeroportul Ataturk din Istanbul”

Conform știrilor publicate de Agenția de presă Dogan: ,,După ce a fost reținut o seară, Vozaa fost deportat.După ce a fost trimis la Roma, Voza a făcut declarații presei. Massimiliano Voza: Am fost arestat și reținut o seară, după care am fost deportat iar motivul invocat a fost cel securitar”

,,NU MI S-A DAT VOIE SĂ SUN NICI MĂCAR CONSULATUL”

După ce a precizat că a fost reținut o seară, Voza ,,Am fost reținut o seară întreagă fără motiv și nu am fost interogat. Nu mi-au dat voie nici să sun Consulatul. Între timp și Ministerul nostru de Externe, a început o propria investigaţie” a precizat el.

Voza este un chirurg soecializat în chirurgia cardiacă. El a muncit o vreme în Kobani-Siria după ce s-au retragerea grupul terorist ISIS.