„Îl știam ca pe un om foarte echilibrat, un om spiritual, care știa să împace pe cei care erau cam certăreți din fire și un om care avea un crez sincer liberal, un liberal născut iar nu făcut, un om care s-a ridicat dintr-o familie de liberali și care și-a păstrat fără ostentație acest crez până la sfârșitul vieții”, a spus Scurtu.
El a adăugat că l-a cunoscut pe Quintus nu doar din activitatea pe care a desfășurat-o după ’89, ci și „din istorie”, ca participant la manifestația din 8 noiembrie 1945 împotriva regimului condus de Petru Groza.
„Eu l-am cunoscut pe președintele de onoare al Partidului Național Liberal pe vremea când dânsul era ministru de Justiție, iar eu eram director la Arhivele Naționale. Dar îl știam și din istorie ca participant la manifestația din 8 noiembrie 1945 împotriva regimului condus de dr. Petru Groza și apoi din activitatea pe care a desfășurat-o după 1989”, a dezvăluit Scurtu.
Potrivit istoricului, Mircea Ionescu Quintus și-a închinat viața Partidului Național Liberal și democrației românești.
„Nu știu în ce măsură în ultimii ani a mai putut să fie activ în cadrul PNL, nu știu dacă a murit cu sentimentul că acest partid merge pe linia pe care el a dorit-o, dar important este că și-a închinat viața Partidului Național Liberal și democrației românești”, a încheiat Ioan Scurtu. Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat, vineri, la vârsta de o sută de ani.