Zaman Romania

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate, relatează Gazete Duvar.

Abdülhamit Gül a lăudat această mișcare, spunând că este o premieră în lume.

„Suntem fericiți că unul dintre obiectivele reformei noastre judiciare a fost realizat. Suntem la tribunalul aeroportului din Istanbul în acest moment. Judecătorii și procurorii noștri sunt în serviciu 24/7″. Vom extinde acest serviciu, care este o premieră în lume”, susține Gül, pe contul său de Twitter.

Potrivit unei declarații de pe site-ul aeroportului, ministerul își propune să „prevină detenția, încălcarea și lupta eficientă împotriva infracțiunilor care pot apărea la plecări și intrări în străinătate”.

Tribunalul  va funcționa ca parte a clădire de servicii suplimentare a instanței de judecată Gaziosmanpașa și va desfășura activități judiciare legate de arestare, luare de declarații și infracțiuni la aeroport.Trei procurori și trei membri ai instanței vor fi de serviciu.

Mișcarea a fost ridiculizată pe rețelele de socializare, în principal datorită prezentării acesteia ca parte a reformelor judiciare.