Zaman Romania

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, la Berlinală

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj la Berlinală, pentru pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer.

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a câştigat, sâmbătă seară, Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, la Festivalul de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montaj.

Bunescu, are 47 de ani şi a realizat montajul şi pentru alte filme premiate de-a lungul timpului: „Poziţia copilului”, „Amintiri din Epoca de Aur”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Moartea Domnului Lăzărescu”.Filmul lui Călin Peter Netzer a avut, vineri seară, proiecţia oficială în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, după ce dimineaţă a avut o vizionare pentru presă. Ambele s-au încheiat în aplauzele celor din sală.

Personajele principale, Toma și Ana, sunt interpretate de actorii Mircea Postelnicu și Diana Cavallioti.Pelicula „Ana, mon amour” va intra în cinematografele din România din 3 martie.

BERLINALA 2017Ursul de Aur: filmul ungar ‘On body and soul’ în regia lui Ildiko Enyedi

Ursul de Argint pentru cea mai bună regie: finlandezul Akis Kaurismaki pentru filmul ‘Toivon tuolla puolen” (”The Other Side of Hope’).Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu: chilianul Sebastian Lelio, pentru filmul ‘A Fantastic Woman”.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare masculină: austriacul Georg Friedrich.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare feminină: coreeanca Kim Minhee.

Marele Premiu al Juriului: ”Felicite”, peliculă franco-senegaleză, în regia lui Alain Gomis.

Ursul de Argint pentru cel mai bun documentar: palestinianul Raed Andoni pentru „Istiyad Ashbah” (”Ghost Hunting”).