Zaman Romania

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete: România a câștigat 4 medalii

România a câştigat trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care a avut loc în Elveţia şi la care au participat peste 160 de concurente din 43 de ţări, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ioana Alexandra Teodorescu, elevă în clasa a XII-a şi Lenca Iarina Cuturela, din clasa a X-a, ambele de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, precum şi de Alexandra Timofte, în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu, de la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din Slatina.

Ioana Alexandra Teodorescu şi Lenca Iarina Cuturela s-au remarcat şi în concursul de anul trecut, unde au cucerit tot medaliile de argint.

Lotul României a fost condus de profesorii Mihai Bălună, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi Hajnalka Csapό, de la Colegiul Naţional „Marton Aron” din Miercurea Ciuc.

A şasea ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete a avut loc la Zürich, în Elveţia, în perioada 6-12 aprilie. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014), Belarus (2015) şi România (2016).