Zaman Romania

O femeie, care luptă pentru dreptate după ce fiul și soțul au fost uciși, se află în spital infectată cu COVID-19

O turcoaică luptă pentru dreptate după ce fiul în vârstă de nouă ani și soțul ei au fost uciși într-un accident feroviar, se află în spital după ce s-a infectat cu COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Misra Oz care a devenit cunoscută pe rețelele de socializare după ce a încercat să facă dreptate după moartea fiului și soțului, luptă acum pentru viața ei împotriva COVID-19 într-un spital din districtul Kadıköy, din Istanbul.

„Pacienta a fost internat la ATI, pe 17 aprilie, cu probleme de respirație”, a declarat Ceyhun Solakoğlu pe 22 aprilie, adăugând că sănătatea pacientei a fost stabilă.

Declarația medicului a atras  atenția pe rețelelor de socializare, unde oamenii au postat mesaje în care îi urau sănătate femeii.

În încercarea de a căuta dreptate, Öz a intrat pe rețelele de socializare pentru a difuza  postări despre fiul și soțul ei, câștigând sprijinul multor oameni din toată țara.

„Numele acestui copil este Oğuz Arda. A murit într-un masacru comis de tren. Au trecut 1.009 de zile de atunci. Memorează-i chipul și numele. ” a scris femeia pe contul său de Twitter.

În 2018, 25 de persoane, inclusiv fiul lui Öz și soțul ei, Hakan, au murit într-un accident de tren în provincia nord-vestică a districtului Çorlu din Tekirdağ. Există un proces în desfășurare în Çorlu, care solicită pedepse cu închisoare de la doi la 15 ani pentru unii oficiali feroviari locali.