Zaman Romania

O deputată din Germania denunţă teroarea şi atrocităţile comise împotriva Mişcării Hizmet

Parlamentara germană le aseamănă atrocităţilor comise în perioada nazismului   „Trebuie să spunem cu voce tare că a fi aproape de mişcarea Gulen, nu este o infracţiune!”

Parlamentara din germania a criticat genocidul social din Turcia, aplicat  cetățenilor care sunt apropiați de Mișcarea Hizmet.

Membră al Parlamentului European și a Parlamentului German, Rebecca Harms, a reacționat criticând dur operațiunile ilegale de decimare în masă a membrilor Mișcării Hizmet pe durata Situației de Urgență (OHAL).

Harms a mai declarat faptul că aceste experiențe le-a trăit și Europa pe timpullui Hitler și că este imperios necesară împiedicarea extrădării  cetățenilor turci simpatizanți ai Mișcării Hizmet.

Declarațiile Europarlamentarei Rebecca Harms: ,,Domnule Președinte, când Selahattin Demirtaș a fost arestat, toți cei de aici au strigat faptul că a fi opozant nu este o infracțiune.

Când în Turcia jurnaliștii sunt arestați în fiecare zi, toți cei de aici au strigat că jurnalismul, jurnalismul critic nu este o infracțiune.

Și astăzi, în sfârșit trebuie să safirmăm răspicat  faptul că dacă muncești la o universitate sau la școală apropiată Mișcării Gulen nu este o infracțiune.

 Șı sunt de părăre că Parlamentul European trebuie să refuze vinovaţia colectivă, ideea persecuției colective și a urmăririi penale asupra simpatizanțilorMișcării Gulen.

Din această cauză, în acest sens am depus  o cerere de revizuire.

Pentru mine, ca parlamentar european, acest lucru este foarte important.

Pentru că Europa a trăit cea mai grea experiență din cauza țării mele.

Sunt de părăre că  trebuie împiedicată extrădarea cetățenilor turci care sunt apropiați Mișcării Hizmet.”