Zaman Romania

Noam Chomsky a exprimat la Paris nelinişti şi îndoieli majore privind viitorul omenirii

Într-o conferinţă organizată la Paris la Centre Wallonie-Bruxelles cunoscutul filozof şi lingvist american (care iniţial ar fi trebuit să se exprime la Assamble Nationale) a desenat un portret de-a dreptul sumbru în ceea ce priveşte viitorul, descriind ameninţările care apasă asupra umanităţii în acest moment.

Noam Chomsky susţine că nicicând ameninţarea nucleară nu a fost atât de mare. „Data de 8 noiembrie marchează sfârşitul unei lumi„ spune el.

Vorbind despre alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA , gânditorul şi-a exprimat neliniştea profundă referitor la atitudinea republicanilor şi a anticipat perioada următoare drept un „dezastru probabil „ pentru viitorul politic la Casa Albă, în următoarele luni.

”Avem toate motivele să gândim că 8 noiembrie 2016 marchează sfârşitul unei lumi , cea pe care o cunoşteam.Dar nu din motivele la care ne-am putea gândi..” a spus filozoful conform site-ului Inrocks.

Motivul principal de nelinişte îi pare a fi lui Chomsky pericolul iminent al înfruntării ncleare, făcând aluzie la confruntări de tipul SUA- Rusia sau India -Pakistan, accentuând că acestea din urmă vor fi confruntate cu penuria de apă.

„Ştiind că aceste ţări sunt deja într-o situaţie pe marginea conflictului, acesta ar putea fi elementul declanşator al crizei.Şi toată această situaţie s-ar putea transforma rapid în război nuclear, cu consecinţe dezastruoase pentru regiune, sau mai rău, dacă arma nucleară este utilizată la scară mare.” Un alt subiect major de neliniştire : încălzirea climatică. El şi-a exprimat temerea că odată cu alegerea noului preşedinte americam, Acordul de la Paris va fi sub semnul întrebării şi a conchis: „Sunt îngrijorări urgente, pe care ar trebui să le atacăm frontal şi să le tratăm cu rapiditate dacă vrem să sperăm într-un viitor decent.” C.L.

http://www.bfmtv.com/international/trump-climat-guerre-nucleaire-le-philosophe-noam-chomsky-predit-un-avenir-sombre-1065793.html?campaign_id=A100