Zaman Romania

NEW YORK: EVENIMENT VIZUAL DE PROPORȚII PENTRU SUSȚINEREA ZEHREI DOGAN

Un protest mural de proporții impresionante atrage atenția astăzi întregii lumi asupra sorții plasticienei de origine turcă Zehra Dogan, încarcerată în Turcia contemporană pentru aproape trei ani pentru vina de-a fi făcut o lucrare.

Acest graffitti imens care a fost difuzat de aproape toate canalele proeminente de televiziune la nivel mondial, şi a fost  inclus în jurnalul de la Euronews la rubrica No Comment reprezintă zilele petrecute de Dogan în închisoare îndărătul barelor temniței.

Lucrarea executată de ea şi care făcea referire la orașele distruse de turci a fost proiectată pe ziduri într-un eveniment  de mari proporţii petrecut pe 15 martie .

 The New York Times precizează că lucrarea depăşeşte 70-foot-long.

Bansky s-a confesat ziariştilor de la The New York Times,referitor la cea mai recentă operă a sa vizuală de mari dimensiuni,  spunând  că inima lui e alături de ea.) “I’ve painted things much more worthy of a custodial sentence.” Eu însumi am pictat lucruri mult mai calificate pentru a primi o sentinţă de întemniţare .)

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/art/news/banksy-new-york-city-mural-location-zehra-dogan-protest-a8259226.html