Zaman Romania

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kazahă, conform Turkish Minutes.

Tolga Ağar, parlamentarul partidului pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) a negat acuzațiile șeful mafiei, care susținea că ar fi fost implicați în moartea suspectă a lui Yeldana Kaharman, în 2019.

Sedat Peker, șeful unei mafii turcești a făcut declarații despre cazul tinerei, acuzându-l pe parlamentar de moartea acesteia.

„Tolga Ağar avea această iubită, cetățeană kirgiză. Fata a depus o plângere la jandarmeria [în Elazığ], spunând că a fost violată de Tolga Ağar. Apoi, tatăl său [Mehmet Ağar] aextras-o  pe fată de acolo cu un elicopter. Fata a fost găsită moartă a doua zi. … Și toată lumea știe despre asta. Acestea sunt faptele.Nimeni nu spune nimic ”, afirmă șeful mafiei.

În urma acuzațiilor, parlamentarul AKP a lansat, joi, o declarație scrisă pe Twitter, spunând că „neagă cu înverșunare” declarațiile făcute împotriva sa și va deschide un dosar legal împotriva lui Peker.

„Problema nu are nicio legătură cu mine. … În Turcia, toată lumea se cunoaște și se evaluează reciproc în consecință ”, scrie parlamentarul.

Yeldana Kaharman, studentă la Universitatea Fırat din Turcia, care a lucrat și ca gazdă pentru emisiuni de călătorie pentru Kanal 23 TV, un post de radiodifuziune local cu sediul în orașul Elazığ din est, a fost găsită moartă acasă la 28 martie 2019.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, Kaharman a murit la o zi după ce a vizitat casa parlamentarului AKP, Tolga Ağar, fiul fostului ministru de interne, care a executat pedeapsa cu închisoarea de condamnare pentru crimă organizată.

Afirmațiile au fost exprimate inițial în ianuarie 2020 de reporterul pro-kurd, Sedat Sur, potrivit căruia Kaharman, în vârstă de 21 de ani, a fost violată de parlamentarul AKP cu o zi înainte de moartea sa.