Zaman Romania

Minerul care a fost lovit de către consilierul lui Erdogan, bătut, amendat și pedepsit cu zece luni închisoare sub acuzația ,,daune proprietății publice

Erdal Kocabıyık este unul din minerii care a scăpat cu viață din tragicul eveniment din 2014 de la Soma, unde au murit 301 de mineri. A doua zi după tragicul eveniment, și-a făcut prezența și Erdogan, întâmpinat cu proteste. Erdal Kocabıyık, unul dintre protestari, a fost lovit dur de către consilierul lui Erdogan, Yusuf Yerkel .

În momentul protestelor, cetățeanul turc Erdal Kocabıyık, a fost răpus la pământ de către forțele de ordine. Văzându-l la pământ și neputincios, Yusuf Yerkel a venit și a început să-l lovească bestial.După acest episod de cruzime, minerul protestatar, mai întâi a fost amendat cu 631 de lire sub acuzația că a lovit mașina de securitate a fostului prim ministru Erdogan. După lovituri și amendă, minerul turc a primit și zece luni de închisoare sub acuzația de ,,daune asupra proprietăților publice”.

Consilierul lui Erdogan, Yusuf Yerkel, și-a scos certificat medical pentru că-l durea piciorul de la lovuturile aplicate minerului de la Soma.