Zaman Romania

Magazinul care vindea mai ieftin pâinea, suspendat de poliție:„Politica nu se poate juca cu pâinea oamenilor!”

Primăria Istanbul oferă pâine mai ieftină cetățenilor, cu toate acestea, poliția a încercat să împiedice echipele primăriei să construiască un alt magazin, conform Bianet.org

Poliția din Üsküdar, condusă de partidul lui Erdogan, AKP, a încercat să scoată magazinul de pâine, care este susținut de partidul din opoziție, CHP, din district în 24 și 25 aprilie.

Președintele Comitetului executiv al İMM Halk Ekmek (Pâinea Poporului), Özgen Nama a vorbit despre situația magazinelor de pâine, pe 26 aprilie, când a ajuns la locul faptei.

 „IMM a trimis o scrisoare oficială municipalității Ümraniye pe 30 martie, dar nici un răspuns … A trimis o altă scrisoare, totuși niciun răspuns … Au trecut 10 zile de atunci. Prin urmare, am instala acest bufet aici, în conformitate cu decizia consiliului municipal. ” a declarat acesta.

Oamenii au protestat

În timp ce oficialii municipalității Ümraniye încercau să împiedice echipele İMM să organizeze bufetul, cetățenii au venit să sprijine echipele İMM și au protestat împotriva municipalității Ümraniye. 

„Vrem să mâncăm și o pâine caldă de la brutărie. Vindeți-o cu 1 lira, astfel încât toată lumea să o poată cumpăra de acolo. Destul. Ați îmbolnăvit oamenii și ați obosit de viața lor. ” se aude o femeie strigând.

Nicio problemă în municipalitățile CHP

Purtătorul de cuvânt al İMM Murat Ongun a comentat situația magazinelor de pâine pe contul său de  Twitter.

 „Nu se poate juca politica cu pâinea. Aproape 100 din 533 de bufete Halk Ekmek au fost înființate până acum în municipalitățile conduse de CHP. Acum este imposibil de înțeles că bufetele adoptate în unanimitate la Consiliul İMM sunt împiedicate în Ümraniye și Üsküdar. ” scrie Ongun.