Zaman Romania

Liderul kurd închis a transmis un mesaj martirilor turci din Idlib

Selahattin Demirtaș, fostul copreședinte al Partidului Democrat al Popoarelor Pro-kurde (HDP), a transmis un mesaj după moartea soldaților turci uciși în Idlib, provincia nord-vestică din Siria, relatează Duvar English.

Demirtaș și-a exprimat condoleanțele familiilor și prietenilor soldaților uciși și a urat o recuperare rapidă celor răniți.

„Îmi împărtășesc durerile și tristețea cu toată inima. Îmi doresc ca politicile de război, conflict și tensiune susținute în interiorul și în afara Turciei să nu provoace distrugeri și dureri suplimentare ”, a scris Demiraș, într-o scrisoare publicată de avocații săi pe Twitter.

„În orice circumstanță, apărarea păcii și soluționarea problemelor prin dialog este cea mai onorabilă și virtuoasă atitudine. Să nu stigăm strigăte de luptă, ci să comunicăm cu pace ”, a adăugat politicianul.

Demirtaș, în vârstă de 46 de ani, este în închisoare de mai bine de trei ani și se confruntă cu mai multe cazuri împotriva sa, în principal de terorism. El ar putea fi condamnat la 142 de ani de închisoare dacă este găsit vinovat.