Zaman Romania

Istanbul: Studiul arată corelația dintre statutul socioeconomic și autoizolarea

Un studiu realizat prin analizarea datelor smartphone-ului a arătat o corelație semnificativă între statutul socioeconomic al oamenilor din Istanbul și nivelul lor de autoizolare, conform unui portal de știri de tehnologie, citat de Gazete Duvar.

Veloxity a analizat datele de roaming ale smartphone-ului unui milion de oameni din Istanbul pentru a determina districtele care aplică cel mai mult autoizolarea.

În cadrul studiului, datele de roaming ale smartphone-urilor au fost analizate timp de șapte zile începând cu 17 martie și s-a format o hartă pe baza datelor.

Veloxity susține că cele mai multe dintre districtele  în care oamenii au rămas acasă din cauza focarului de coronavirus au fost Kadıköy, Atașehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler și Șișli, districtele cu statut socioeconomic superior.

În schimb, districtele în care s-a observat cea mai mare mișcare în perioada de timp menționată anterior au fost Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik și Beykoz, districte cu statut socioeconomic mai scăzut.

De asemenea, presa turceasca a raportat că mai multe persoane din Turcia sunt îngrijorate de șomaj decât de pandemia coronavirusului.