Zaman Romania

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Ministerul Turciei pentru Transport și Infrastructură va construi un metrou către Moscheea Grand Çamlıca, care este considerată o realizare personală de către președintele Recep Tayyip Erdoğan, informează Duvar English.

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Moscheea situată pe dealul Çamlıca din Istanbul, în partea anatoliană a orașului, calea ferată către moschee va începe în Altunizade, o intersecție majoră pentru transportul public din Istanbul.

Complexul poate găzdui aproximativ 63.000 de care este cea mai mare moschee din istoria țării , fiind asemânată cu opera arhitectului otoman iconar Mimar Sinan de către președintele Erdoğan în timpul ceremoniei de deschidere din 2019.

“La fel ca strămoșul nostru [sultanul otoman] Fatih Cuceritorul, la fel ca Sinan, vom continua să adăugăm frumusețe frumuseții existente la Istanbul”, susținut președintele.

Turcia a construit 13.000 de moschei de când Erdoğan a preluat puterea, potrivit datelor Direcției pentru Afaceri Religioase, aducând numărul total la 89.259 în 2019.