Zaman Romania

Istanbul: Anchetă după ce un taximetrist a bătut o femeie

Municipalitatea metropolitană din Istanbul a anunțat că a revocat permisul de șofer de taxi al unui bărbat  care ar fi  bătut o femeie marocană, informează  Gazete Duvar.

În urma achetei, municipalitatea a informat pe 2 iunie că înregistrările video au dovedit că șoferului de taxi a hărțuit-o pe femeie, Chaime H. atât în ​​interiorul, cât și în afara vehiculului. Șoferul a trântit-o pe femeie la  pământ și a strâns-o de gât în ​​încercarea de a obține tariful de 22 de lire turcești.

„ S-a observat că disputa a început cu pasagerul de origine marocană înțelegând declarațiile șoferului de taxi, care s-a plâns de blocajul de trafic. Ulterior, violența s-a acumulat în vehicul și apoi a continuat în afara vehiculului ”, se arată în declarație.

În urma incidentului, Chaime H. s-a dus la spital pentru a obține un raport  și a depus plângere penală împotriva  șoferului de taxi. Inițial, autoritățile l-au reținut pe șofer sub acuzația de „cauzarea vătămării intenționate”, dar apoi l-au eliberat în cursul procesului.