Zaman Romania

Întoarcere din Afganistan. Primul detaşament românesc comandat de o femeie

O femeie la comandă, premieră în Armată. Detaşamentul condus de locotenentul Mirela Ivaşcu şi-a încheiat misiunea în Afganistan

Primul detaşament comandat de o femeie, locotenent Mirela Ivaşcu, s-a întors din Afganistan. Ceremonia de repatriere a avut loc, marţi dimineaţă, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, din Bucureşti. Evenimentul era planificat iniţial pentru joia trecută, dar a fost amânat din cauza vremii nefavorabile.Pe platoul de la Batalionul de Poliţie Militară sunt militarii care s-au întors din Afganistan. Ei au executat misiuni în Baza din Bagram.

Este primul detaşament de poliţie militară care a fost condus de o femeie locotenent.

România are în Afgansitan în jur de 600 de militari, cei mai mulţi sunt masaţi în sud, în Kandahar.

La plecarea în misiune ziarele titrau :”Romania isi uimeste aliatii din Afganistan. Aceasta femeie frumoasa va COMANDA detasamentul de politie militara”.Comandamentul Fortelor Terestre anunta atunci ca detasamentul romanesc de politie militara din Afganistan a intrat sub comanda feminina.

(Ştire transmisă de corespondentul TVR Adelin Petrişor, de la ceremonia militară, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.)