Zaman Romania

Închisorile supraaglomerate din Turcia: Familiile deținuților cer eliberarea pentru prevenția răspândirii coronavirus

Familiile și avocații prizonierilor turci cer ca aceștia să fie eliberați pentru a se evita răspândirea coronaviruslui, relatează ipa.news

Ilhan Ongor, purtător de cuvânt al Asociației pentru Drepturile Omului din Turcia a afirmat că măsurile guvernamentale nu se concentrează pe protejarea deținuților și cere eliberarea acestora.

„Deținuților cu afecțiuni grave de sănătate ar trebui să li  amâne termenii de prezentare în fața instanțelor, deoarece status quo-ul îi împiedică să beneficieze de îngrijiri medicale adecvate. Suprapopularea agravează îngrijorările legate de contagiune „, a susținut Ongor.

Conform statisticilor Asociației pentru Drepturile Omului, în decembrie, în închisorile țării existau 1.334 de prizonieri bolnavi, din care  457 dintre ei erau în stare gravă.

Cerințele de eliberare au venit după ce Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat, duminică, că au detectat 18 cazuri de infecție cu cornavirus în țară.

Această situație crează condițiile perfecte pentru ca virusul să se răspândească, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, întrucât adunările aglomerate din interior sunt anulate la nivel mondial.

În încercarea de a stopa extinderea epidemiei către penitenciare, ministrul Justiției, Abdulhamit Gul, a anunțat că toate vizitele la deținuți au fost anulate timp de două săptămâni.