Zaman Romania

În Turcia sunt interzise ştirile care fac referire la atacurile teroriste

După toată tevatura care a urmat puciului eşuat au fost date numeroase decrete (KHK). Acestea au fost posibile din cauza instaurării Stării de Urgenţă şi au vizat lărgirea interdicţiilor legate de massmedia.

Oficialii de la Direcția Generală a Radio-Televiziunii (RTUK) au intsaurat o serie de reguli și condiții pentru publicarea știrilor referitoare la atentate teroriste.

Conform declarațiilor corespondenților, oficialii RTUK prin măsura care poartă numele de ” Acoperire Blackout” au interzis difizarea de imagini ale faptelor , sunetul ambulanțelor, comentriile și criticile referitoare la evenimente.

RTUK a formulat o înterzicere specială referitoare la relatările despre atentate teroriste în porturile și aeropoartele din cele mai renumite orașe ale Turciei, precum Istanbul, Izmir Antalya.

Numai declarațiile președintelui, prim-ministrului și oficialilor se supun prevederilor Blackout.

În acest moment 95% din instituţiile massmedia se află sub controlul puterii Erdogan. Procentul rămas de 5% din organele mas-media publică sub presiunea guvernului în cele mai severe condiții și sunt obligate să difuzeze cenzurat.