Zaman Romania

Gesturi inumane sfidătoare împotriva unor mame de copii abia veinţi pe lume

Aysun Aydemir, o profesoară de limba engleză care a născut un copil printr-o operație cezariană, a fost reținută la spital și ulterior arestată de o instanță și plasată în arest preventiv. Acest lucru s-a petrecut când copilul avea 3 zile de la venirea pe lume, în provincia Zonguldak.

Profesoară de engleză cu un copil de 3 zile, reținută la spital sub pretextul suspiciunii legăturii cu mişcarea Hizmet.

Aysun Aydemir, o profesoară de limba engleză care a născut un copil printr-o operație cezariană, a fost reținută la spital și ulterior arestată de o instanță și plasată în arest preventiv. Acest lucru s-a petrecut când copilul avea 3 zile de la venirea pe lume, în provincia Zonguldak.

Este de fapt parte a unei vânători de vrăjitoare care vizează mișcarea Gülen, pe care guvernul turc o acuză  de tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, a informat site-ul de știri T24 .

Potrivit știrilor, poliția a început să aștepte mai întâi la ușa sălii de naștere, când Aydemir a fost internată în spitalul privat Ekomar din districtul Ereğli din Zonguldak. După nașterea prin operație cezariană, ea a fost dusă într-o rezervă pentru tratamentul ulterior.

Poliția a reținut-o și a dus-o la secție, în ciuda faptului că abia putea să meargă după operație.

Aydemir a fost arestată ulterior de o instanță și trimisă în detenție preventivă,împreună  cu copilul ei nou-născut.

Vicepreşedintele partidului principal de opoziție- Popular Republican (CHP), Sezgin Tanrıkulu, a reactionat la arestarea lui Aydemir intr-un tweet, mentionând numele  Ministrului Justiţiei Bekir Bozdağ: ” Aysun Aydemir a născut în urmă cu trei zile. Ea a fost reținută în Ereğli. A fost trimisă în închisoare cu un copil de 3 zile. Asta e justiția ta?”

GESTURI INUMANE CARE ORIPILEAZĂ O LUME ÎNTREAGĂ

Filiz Y., o femeie de 30 de ani care a născut la Spitalul Municipal din Mersin pe 7 februarie, a fost reținută datorită presupuselor legături cu grupul Gülen.

La sfârșitul lunii ianuarie, Fadime Günay, care a născut un copil, a fost reținută şi ea  de poliție în spitalul Alanya Bașkent din Antalya, în cadrul aceleiaşi vânători de vrăjitoare care vizează mișcarea Gülen.

Günay a fost dusă la sediul poliției cu copilul ei de o zi. După interogatoriu, a fost trimisă în instanță împreună cu copilul ei, care a fost luat de rude când Günay a intrat în sala de judecată. Instanța a dispus ca Günay să petreacă încă o zi în spital.

La începutul lunii ianuarie, Ș.A., fostă profesoară la o școală privată și mama unui copil prematur de o săptămână, a fost luată în custodia poliției pentru legături cu mișcarea bazată pe credință Gülen, în timp ce era în drum spre spital, pentru a hrăni bebelușul.

În cadrul unei anchete efectuate de către procurorul din Aksaray, Ayhan Demir, Ș.A. A fost reținută de poliție și dusă la Aksaray din provincia Șanlıurfa, în ciuda faptului că a prezentat rapoarte de spital în care era menționat că nu ar trebui să călătorească deoarece a născut cu o săptămână mai devreme prin secțiunea C. Ea le-a spus, de asemenea, ofițerilor de poliție că bebelușul ei este prematur și necesită hrănirea de la piept și, de asemenea, necesită o îngrijire specială în unitatea de terapie intensivă.

La o zi după Ș.A. A fost luată în custodia poliției, o altă mamă cunoscută sub numele de Meryem a dat naștere unor gemeni prin secția C într-un spital din Konya și a fost reținută de poliție, în ciuda rapoartelor de spital că nu ar trebui să călătorească și a fost dusă la Aksaray din Konya într-o mașină de poliție.

Mai mult de 17.000 de femei din Turcia, multe cu copii mici, au fost închise într-o represiune fără precedent și au fost supuse torturii și relelor tratamente în centrele de detenție și în închisori, ca parte a campaniei sistematice de intimidare și persecuție a criticilor și oponenților, a dezvăluit un nou raport intitulat „Jailing Women in Turkey: Campanie sistematica de persecutie si teama”, emis in aprilie de către Centrul de Libertăţi din Stockholm (SCF).

Turcia a trecut peste o tentativă de lovitură de stat militară la 15 iulie, care a provocat moartea a peste 240 de persoane și a rănit mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), împreună cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, au acuzat mișcarea Gülen.

Mișcarea neagă orice implicare. Potrivit unei declarații a ministrului de interne Süleyman Soylu din 2 aprilie, un număr total de 113.260 de persoane au fost reținute ca parte a investigațiilor privind mișcarea Gülen de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în timp ce 47.155 au fost plasate în arest preventiv. La 6 mai, Ministrul Justiției Bozdağ a declarat că au fost anchetate 149.833 de persoane și că 48.636 au fost închise în cadrul anchetelor care au vizat mișcarea Gülen începând cu data de 15 iulie a anului trecut.

Contrar acuzațiilor făcute de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și de guvernul turc, șeful Serviciului Federal de Informații al Germaniei (BND), Bruno Kahl, la 18 martie, a declarat că Turcia nu i-a putut convinge că clericul turc Gülen, a fost în spatele tentativei de lovitură de stat eșuate din 15 iulie.

Comisia pentru Afaceri Externe al Parlamentului UK a concluzionat la 25 martie că Gülen și mișcarea pe care a inspirat-o în ansamblu nu au fost în spatele tentativei de lovitură de stat eșuată.

La 19 martie, Devin Nunes, președintele Comitetului Permanent pentru Informații al Casei Americane, a declarat de asemenea că nu a văzut nici o dovadă a implicării lui Gülen în tentativa eșuată a loviturii de stat din Turcia.

În ianuarie, un raport întocmit de Centrul de analiză a informațiilor al UE (IntCen) a arătat că tentativa de lovitură de stat a fost organizată de o serie de adversari ai lui Erdoğan din cauza temerilor legate de o purjare iminentă.