Zaman Romania

Fost oficial de la Pentagon, îngrijorat de abuzurile politicii lui Erdogan

Situaţia din penitenciare ,mai mult decât îngrojorătoare. Înscenări, intrigi murdare, „teatru” ieftin şi periculos care pune în pericol viaţa celor arestaţi.

Michael Rubin, un fost oficial din Pentagon, specializat in Orientul Mijlociu, a precizat că reținuții din penitenciarele din Turcia sunt confruntaţi cu pericolul morţii.

Conform ultimului articol de pe siteului The American Enterprise,Rubin a avertizat că se pregătește o „intervenție înscenată” contra unei „revolte înscenate”. Erdogan urmărește o strategie de executarea a opozanților în închisori, care seamănă cu strategia fostului lider al Libiei Muammer Kaddafi.

Nici acum nu s-a adus vreo precizare referitor la moartea suspectă a 21 de persoane.

Rubin a explicat pe larg planurile întunecate al lui Erdogan în legătură cu penitenciarele și reintroducerea pedeapsei cu moartea. Pe de altă parte ziarul Sabah pro-scrie publică știri despre manipulare. Favorizând scenariul intervenției asupra penitenciarelor.

„Reținuții educați, intelectualii pro-occidentali, birocrații, liberalii, kurzii, activiști ai societății civile și simpatizanții lui Fethullah Gulen sunt în pericol . Viaţa lor este ameninţată.Odată cu începerea de vărsare de sănge, nimeni să nu creadă că a fost un accident sau că forțele de securitate al lui Erdogan vor opri criza din penitenciare” a declarat el.

Pedeapsa cu moartea a fost ridicată în 2003 de către actualul guvern AKP. Rubin a pus în vedere consecințele reintroducerii pedesei cu moarte declarând,, Dacă Erdogan începe aplicarea pedesei cu moartea asupra miilor de profesori,polițiști,soldați,birocrați și diplomați care sunt fideli gânditorului Islamic Fethullah Gulen, Turcia se va confrunta cu situații grave economice și politice.”

https://www.aei.org/publication/how-will-erdogan-purge-the-prisons/