Zaman Romania

Fondatorul T24 acuzat de terorism după ce a publicat știri despre activitățile de corupția din guvernul lui Erdogan

Doğan Akın, editorul și fondatorul site-ului de știri T24 a fost acuzat de terorism în urma unor știri publicate despre tweeturile unui informator guvernamental, Turkish Minute.

Akın se confruntă cu acuzații legate de terorism pentru știri publicate în urma a 108 de tweeturi ale lui Fuat Avni, un denunțator anonim care a furnizat informații din cercul apropiat a președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Procurorul l-a acuzat pe Akın că a ajutat în mod deliberat o organizație teroristă. În august, site-ul a publicat o serie de știri despre postările lui Fuat Avni. Cunoscutul utilizator a furnizat informații despre corupția din cadrul guvernului, precum și acțiuni ilegale ale autorităților și a fost urmat de aproape 3 milioane de oameni.

Turcia s-a clasat pe locul 157 printre 180 de țări din Indexul mondial pentru libertatea presei din 2018, publicat în aprilie de Reporterii Fără Frontiere (RSF). Țara a fost, de asemenea, descrisă de Consiliul Europei și de o serie de grupuri pentru drepturile omului drept cel mai mare închisoare pentru jurnaliști.