Zaman Romania

TURCİA: Fapte de viaţă din persecuţiile faţă de membrii Hizmet

O femeie s-a dus să-și viziteze soțul în penitenciar. Ea a fost arestată, împreună cu copilul pe care îl ţinea în braţe.

Persecuțiile la care sunt supuşi oamenii nevinovați ai Mișcării Hizmet în cadrul amplei campanii de urmărire şi denigrare a acestora în urma tentativei de puci din 15 iulie 2016, au atins nivelul discriminării sociale. Un exemplu: Ayfer Yavuz, a fost reținută și dusă în arest după ce şi-a vizitat soţul în penitenciar împreună cu copiii ei.

Soțul ei, Emre Yavuz, este una din victimele operațiunii declanşate de urmărire, întemniţare şi prigonire. El a fost arestat înainte cu puțin timp înainte de clipa în care soţia sa a născut. Pentru că nu și-a văzut copilul nou născut, soția sa a vrut să-și viziteze soțul și să-i arate copilul.

Ayfer Yavuz a fost maltratată şi supusă unor tratamente inumane de către autorități.

Pe data de 23 Ianuarie, Ayfer Yavuz (împreună cu fetița sa de 4 ani și bebelușul de 4 luni şi jumătate), și-a luat bilet de avion cu escală cu destinația Muğla – Kars. Ea a ajuns la ușa penitenciarului din provincia Kars, după care a trecut prin controale pentru a intra în sala de vizită. În acel moment ea a fost reținută de către autorități și dusă la judecătoria din provincial Igdir. Acum, Ayfer Yavuz împreună cu bebelușul de patru luni şi jumătate, se află sub arest la penitenciarul din Kars categoria T. Fetița de 4 ani, Zeynep, a fost dusă la bunicului ei, Huseyin Yavuz.