Zaman Romania

Europarlamentarul Claude Moraes: Suntem îngrijorați de interferența serviciilor și politicului în justiția din România

Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din Parlamentul European, europarlamentarul liberal britanic Claude Moraes, se declară îngrijorat de evenimentele din România, unde interferența serviciilor de informații și a actorilor politici subminează credibilitatea justiției.Moraes a făcut acest comentariu într-o postare pe contul său de Facebook. „Un sistem judiciar puternic și independent, corect față de toți cetățenii europeni este unul din pilonii proiectului european,” a precizat europarlamentarul.

 Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din Parlamentul European, europarlamentarul liberal britanic Claude Moraes, se declară îngrijorat de evenimentele din România

 

 „Lupta împotriva corupției nu trebuie să fie angajată politic, iar direcția nu trebuie determinată de diverse interese. Corupția trebuie eradicată oriunde s-ar afla, în baza unor procese corecte și democratice, care respectă drepturile celor anchetați”, a mai spus Moraes. Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din Parlamentul European are programată joi o întrunire.

AGERPRES/ (AS — autor: Ana Maria Luca, editor: Ionuț Mareș, editor online: Anda Badea)