Zaman Romania

Erdogan schimbă tot! Turcia interzice piesele străine în toate teatrele

Şeful Direcţiei Generale a Teatrelor din Turcia, Nejat Birecik, a anunţat că stagiunea următoare va fi dedicată exclusiv pieselor naţionale, în scopul de a consolida sentimentele patriotice ale poporului turc, relatează Turkish Minute.

Turcia interzice piesele străine în teatrele din țara în dorința de a consolida naționalismul și sentimentele patriotice ale oamenilor, a anunțat Nejat Birecik, cel care conduce Direcția Teatrelor de Stat.

Potrivit presei din Turcia, noua stagiune va începe cu mottoul „teatrele turceşti ridică cortina pentru piese turceşti“.
Prin urmare, capodopere faimoase de William Shakespeare, precum „Romeo şi Julieta“, „Hamlet“ sau „Macbeth“, dar şi multe altele, inclusiv cele locale care nu sunt considerate conservatoare, nu vor putea fi văzute în teatrele de stat din Turcia.
Pe de altă parte, există temeri de lansarea unui proces de epurare în lumea teatrului turcesc. Potrivit actorului Orhan Aydin, noua conducere intenţionează să demită sute de actori, fiind pregătită o listă în acest sens.