Zaman Romania

Erdogan întâmpinat cu proteste la Adunarea Generală a ONU (New York): ,,NU EȘTI BINEVENIT”

Ziarul ,,Metro” din New York, a publicat pe prima pagină un semn protest, anume, fotografia  președintelui Erdogan şi titlul ,,YOU ARE NOT WELCOME”. Ziarul Metro este o  publicaţie a  metroului din New York şi se difuzează în stațiile de metrou.

Aflat la Adunarea Generală a ONU care se desfășură în SUA, Erdogan a fost întîmplinat cu proteste în stradă de către Organizațiile pentru Drepturile Omului (Human Rights Foundations). Publicaţia a publicat pe prima pagină , în interior și pe ultima pagină  texte exprimate astfel:  ,,Erdogan, nu ești binevenit!”.

În publicația de ieri, Ziarul ,,Metro”, a precizat că Turcia era o țară care dădea speranțe de democrație, iar acum s-a îndreptat către o dictatură. Au fost date publicităţii datele  următoare:

*195 de organizații mass-media au fost închise

*2.099 de școli și universități închise

*14.6674 de funcționari publici dați afară de la locul de muncă

*58. 889 de persoane care au criticat guvernul sunt arestate.

*Peste 300 de jurnaliști sunt arestați.

*Puterile  președintelui au fost sporite.

Conform publicației pe siteul  Washingtonhatti.com, împotriva lui Erdogan au fost proteste sub forma  etichetei  #Erdogan Out pe prima pagină a ziarului, unde s-au adăugat următoarele ,,dictatorii nu trebuie primiți în țări democratice și nici să li  se zică bine ai venit în America”.

Pe parcursul zile de ieri, pe rețelele socializare a fost vizibile etichete cu #ErdoganOut (Erdogan afară)

Pe ultima pagină a ziarului a fost publicată lista cu numele a 159 de jurnaliști (cu litere negre)